کامل ترین منبع دانلود مقاله و تحقیق
بخشی از مقاله :
چکیده
این مقاله طی تحقیقی بر روی بیش از 200 نفر از کارکنان بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی، مدل رابطه میانجی بین احساس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در بنگاههای اقتصادی خصوصی را مورد بررسی قرار میدهد. نتایج حاکی از این بود که احساس عدالت سازمانی، نقش مثبت و پیشبینی کنندهای بر هویت سازمانی کارکنان دارد و به عبارت دیگر، هویت سازمانی به طور سازندهای، رفتار شهروندی سازمانی را بهبود میبخشد و سبب میشود که نقش پراهمیتی بین رابطه عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی ایفا کند.
1. مقدمه
پژوهشگران، در ادبیاتهای رایج کنونی، در ارتباط با رفتار شهروندی سازمانی، توجه بیشتری به تأثیری که متغیرهای طرز نگرش به رفتارهای کارکنان دارد، معطوف داشتهاند. محققان، طرز نگرشهایی را که جهت متغیرهای رفتار کارکنان، نقش پیشبینی کنندهای دارند، بیشتر مورد تحسین و تمجید قرار دادهاند. و برخی از پژوهشگران دیگر، مدلهایی با نام «طرز نگرش کارکنان» و «هنجار اجتماعی» جهت تشریح متغیر پیشبینی برای وقوع رفتار کارکنان ارائه نمودهاند. اما ادبیاتهای کنونی، به تشریح کامل مکانیزم و قدرتی که سبب میشود رفتار شهروندی سازمانی به عنوان نقش بیرونی که اتفاق میافتد، نپرداخته است. به هر حال، رفتار شهروندی سازمانی، نوعی از رفتار نقش بیرونی است که تحت جنبه سازمان قرار میگیرد. به عبارت دیگر، جنبهای از دیدگاه سازمانی میباشد که به تعریف رفتارهای فردی کارکنان میپردازد. مدل رفتار - طرز نگرش سنتی توضیح میدهد که حمایت حاصل از سازمان، میتواند آن رفتار را ماهیتاً القاء سازد و براساس نظریه تبادل اجتماعی، این نوع رفتار، بیشتر نقش داخلی و درونی، در فرد دارد.
این امر، همچنین نشان میدهد که متغیرهای طرز نگرش، از قبیل اعتماد سازمانی، تعهد و غیره، همیشه قدرت پیشبینی بهتری جهت عملکرد وظیفه کارکنان دارد، اما نمیتواند کاملاً رفتار شهروندی سازمانی را توضیح دهد. این مقاله، مدل رابطهای بین احساس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی را تحت نقش میانجی هویت، تشریح میسازد و آزمایشی جهت تأیید رابطه آنها و وجود ارتباط درونی بین این سه متغیر، آشکار میسازد.
2. مرور ادبیات و فرضیههای نظری
2. 1- عدالت سازمانی و هویت سازمانی
Lai Zhichao (2001)، عوامل پیش بینی و اثربخشی هویت سازمانی کارکنان در بنگاههای اقتصادی کشور تایوان را مورد بررسی قرار داد. نتایج حاکی از این بود که منبع هویت سازمانی که کارکنان دریافت میکنند، مرتبط با عدالت سازمانی و خود سازمان میباشد. بررسیها نشان داد که مدیریت میبایستی عدالت سازمانی را در جهت افزایش اراده کارکنان به سازمان، حفظ نماید.
خصوصاً آنکه رفتار درون سازمانی منطقی و رفاه و پرداختهای منطقی از سرپرستان مستقیم به زیر دستان میتواند سبب شود که کارکنان احساس نگرانی کنند. پس از اینرو، آنها میبایستی سازمان خود را هویت بخشند و سپس به خلق ارزش منحصر به فرد کارکنان خود مبادرت ورزند.
مقاله و تحقیق دانشجویی - بانک پروژه | iNetDoc.IR
تحقیق آماده،ترجمه آماده،جزوه و پاورپوینت جزوه های مدیریت،