iNetDoc

کامل ترین منبع دانلود مقاله و تحقیق

پایان نامه بررسی رابطه‌ی دما و بارش و رطوبت بر تولید میوه‎ی انار در شهر باغ‌ملک

نوع : word - قیمت :27000 - تعداد صفحه : 169

بخشی از پایان نامه : 

فهرست

عنوان                                                                                                          صفحه

چکیده........................................................................................................................................ 12

فصل اول: کلیات تحقیق................................................................................................................ 13

مقدمه......................................................................................................................................... 14

1-1- بیان مسئله.......................................................................................................................... 16

1-2-ضرورت تحقیق................................................................................................................... 18

1-3- در این تحقیق به سوالهای ذیل خواهیم پرداخت..................................................................... 19

1-4-اهداف تحقیق...................................................................................................................... 19

1-5- فرضیه‌های تحقیق............................................................................................................... 19

1-6- پیشینه تحقیق...................................................................................................................... 20

1-7-روش تحقیق....................................................................................................................... 22

1-8-مشکلات و موانع تحقیق....................................................................................................... 22

2-1- تاریخچه و منشا پیدایش انار................................................................................................. 24

2-2- رویشگاههای مهم انار.......................................................................................................... 26

نیازمندیهای اقلیمی عمومی درختان................................................................................................ 28

گلدهی و گرده افشانی درختان انار................................................................................................. 31

سطح زیر کشت ومیزان تولید انار درجهان....................................................................................... 33

خواص گیاه شناسی انار................................................................................................................ 36

عوامل موثر بر تشکیل جوانه های گل عبارتنداز............................................................................... 36

2-3- نکات مهم محیط پرورش انار............................................................................................... 37

خاک مناسب احداث باغات انار..................................................................................................... 41

بافت خاک.................................................................................................................................. 43

ساختمان خاک............................................................................................................................. 43

هوای خاک:................................................................................................................................. 43

واکنش خاک:............................................................................................................................... 44

آبیاری:........................................................................................................................................ 48

فاصله، جهت و تراکم کاشت......................................................................................................... 49

حداکثر باردهی درخت در چند سالگی است ؟................................................................................ 49

مراحل تکامل میوه درخت............................................................................................................. 49

2-4- خواص میوه انار و موارد مصرف.......................................................................................... 50

ترکیبات شیمیایی......................................................................................................................... 52

خواص دیگر قسمت های درخت انار............................................................................................. 54

2-5- ارقام انار ایران.................................................................................................................... 56

تقسیم بندی و گروه بندی انار........................................................................................................ 56

2-5-1- طبقه بندی..................................................................................................................... 57

2-5-2- ارقام مناسب انار برای مناطق مختلف ایران......................................................................... 59

2-6- شرایط محیطی پرورش انار.................................................................................................. 61

2-7- شرایط لازم برای انتخاب محل احداث باغ انار........................................................................ 63

2-8– عواملی که در بارگرفتن درختان انار موثرند............................................................................ 64

نیاز سرمایی................................................................................................................................. 64

2-9- شرایط اقلیمی..................................................................................................................... 65

1-10-عناصر معدنی مورد نیاز انار................................................................................................. 67

2-10-1-کود سبز یا گیاه پوششی زمستانی..................................................................................... 67

2-10-2- سایر عناصر مورد نیاز انار.............................................................................................. 70

2-11-تولید و تکثیر درختان انار.................................................................................................... 75

2-11-1- تولید نهال ترک انار(پایه)............................................................................................... 76

2-11-2- طرز کار تهیه نهال انار................................................................................................... 76

ازیاد بوسیله قلمه......................................................................................................................... 77

2-12-بررسی روش های متداول کاشت- داشت و برداشت.............................................................. 78

2-12-1- برداشت و نگهداری انار................................................................................................ 79

2-12-2-عوامل موثر در نگهداری انار در انبار................................................................................ 80

2-12-3- سایر عوامل موثر درنگهداری انار در انبار......................................................................... 83

2-13- هرس، ریزش میوه و کنترل علف های هرز انار ................................................................... 84

2-14- آفات وامراض درخت انار.................................................................................................. 86

2-14-1-کرم گلوگاه انار.............................................................................................................. 87

2-14-2-کرم به.......................................................................................................................... 88

2-14-3-شته انار........................................................................................................................ 89

2-14-4- سوسک پرچم خوار انار................................................................................................. 89

2-14-5- پروانه گلخوار انار......................................................................................................... 90

2-14-6-سوسک میوه خوار انار.................................................................................................... 91

مگس سفید انار .......................................................................................................................... 92

2-14-7- شپشک های انار........................................................................................................... 92

2-14-8-کنه های انار ................................................................................................................. 92

2-15- وضعیت موجود و آینده انار درایران ................................................................................... 92

صادرات انار در کُما..................................................................................................................... 93

3-1- موقعیت جغرافیایی شهرستان باغملک .................................................................................. 98

نقشه (3 –1): موقعیت جغرافیایی استان خوزستان.......................................................................... 100

نقشه(3-1-2): موقعیت جغرافیایی شهرستان باغملک..................................................................... 101

3-2- زمین شناسی و ژئومرفولوژی شهرستان باغملک.................................................................... 102

نقشه (3-3): توپوگرافی شهر باغملک........................................................................................... 103

3-4- بررسی اقلیم شهرستان باغملک........................................................................................... 104

3-5- توده هواهای موثر بر باغملک............................................................................................. 105

3-6-1- میانگین حداکثر های دما ............................................................................................... 109

3-6-2- میانگین ماهیانه دما........................................................................................................ 110

3-6-4- حداکثر مطلق دما ......................................................................................................... 113

3-7- تغییرات فصلی دمای هوا در شهرستان باغملک..................................................................... 114

3-8- تعداد روزهای یخبندان...................................................................................................... 115

3-9- رطوبت هوا...................................................................................................................... 117

3-9-1- رطوبت نسبی............................................................................................................... 120

3-10- میانگین حداکثرهای رطوبت نسبی هوا در باغملک.............................................................. 121

3-11– میانگین حداقل های رطوبت نسبی هوا در باغملک............................................................. 122

3-12- بارندگی های ماهانه شهرستان باغملک.............................................................................. 125

3-13- حداکثر بارندگی روزانه شهرستان باغملک ........................................................................ 126

3-14- بارندگی های فصلی شهرستان باغملک.............................................................................. 128

3-15- طبقه بندی اقلیمی........................................................................................................... 129

3-16- اقلیم رطوبت نمای آمبرژه (Emberger)............................................................................. 130

3-17- منحنی های آمبروترمیک.................................................................................................. 133

روش ترسیم منحنی آمبروترمیک.................................................................................................. 133

نمودار آمبروترمیک شهرستان باغملک........................................................................................... 134

3-18- گلباد............................................................................................................................. 134

3-19- ترسیم گلباد برای شهرستان باغملک.................................................................................. 137

3-20-نحوه ی قرائت اطلاعات از گلباد....................................................................................... 137

3-21- گلباد باغ ملک................................................................................................................ 138

گلباد ماهانه باغملک................................................................................................................... 138

3- 22- گلباد فصلی و سالانه باغملک.......................................................................................... 140

3-23- وضعیت کشاورزی و باغداری شهرستان باغملک................................................................ 146

4-1- بررسی شرایط اقلیمی درخت انار و اثر آنها بر میزان تولید انار................................................ 149

فصل پنجم................................................................................................................................ 167

آزمون فرضیه ها......................................................................................................................... 168

فرضیه اول................................................................................................................................ 168

رابطه میزان رطوبت  با برداشت انار.............................................................................................. 170

فرضیه سوم میزان بارش باغملک پاسخگوی نیاز آبی درختان انار در طول سال میباشد...................... 171

منابع مطالب و اشخاصی که در تحقیق نقش داشته‌اند...................................................................... 176

 

چکیده:

با توجه به اینکه کشور عزیزم ایران در زمینه‌ی تولید محصول انار مقام اول در جهان را داراست و انار به نوعی محصول بومی ایران زمین می‎باشد، و با توجه به اینکه کشورهای دیگر در رأس آنها ایالات متحده درصدد کسب مقام ایران در این زمینه می‎باشد و از آن‌جا که مردم شهرستان باغملک از دیرباز به تولید میوه انار مبادرت ورزیده، و اکثر باغدران این شهرستان در زمینه‌ی تولید این محصول فعالیت دارند کوشیدم با جمع‎آوری داده‎های اقلیمی سال‌های (1364 تا 1378) مأخذه از سازمان هواشناسی استان و همچنین با اخذ آمار برداشت محصول انار در سطح هکتار از جهاد کشاورزی باغملک رابطه‎ی رطوبت دما و بارش باتولید محصول انار در سطح هکتار را مورد کنکاش قرار دهیم، در این تحقیق ضمن پرداختن به مواد مورد نیاز خاک جهت رشد و ثمردهی انار رابطه‎ی عناصر اقلیمی را در میزان و کیفیت تولید انار مورد بررسی قرار داده، و با استفاده از جدول‎ها و نمودارها و… به تشریح و بیان این مطلب بپردازم.

در این پژوهش با توجه به اینکه منطقه مورد نظر از لحاظ تولید انار مناسب می‎باشد و عناصر اقلیمی نیز در تولید محصول انار تأثیر مستقیم می‎گذارد سعی شده است که عناصر اقلیمی محمور اصلی محور اصلی تحقیق قرار گیرد نتایج نشان می‎دهد که شرایط اقلیمی شهرستان باغملک با توجه به خصوصیات این میوه باغی مساعد بوده و کشاورزان با تأمین شرایط محیطی درخت انار با توجه به پیش‌بینی‎های سازمان هواشناسی و استفاده از توصیه‎های کارشناسی جهت مقابله با سرمازدگی و سایر عوارض فیزیولوژیکی شاهد افزایش تولید این محصول باشند.

 

مقدمه:

آب وهوا در زندگی ما انسانها تاثیر بسزایی داشته است بطوریکه بعضی انسانها به جبر جغرافیایی روی آورده اند (که در جغرافیا اقلیم تعیین کننده است) از این رو به آن به عنوان یک عامل مهم جغرافیایی نگریسته اند. و مطالعه ی ویژگیهای آن را به صورت یک علم دقیق، وجه همت خویش قرار داده اند، تاجائیکه امروزه به آب و هواشناسی به عنوان یک رشته با اهمیت علمی نگاه می کنند.

در آب وهواشناسی کاربردی به بررسی نقش پدیده ها و عناصرهای آب وهوایی در رابطه با مسائل انسانی پرداخته می شود (کاویانی و علیجانی، 1382).

امروزه نقش آب وهواشناسی جایگاه والایی در میان علوم زمین و به ویژه علوم جغرافیایی برای خود پیدا کرده است (خورشید دوست، 1384).

آب و هوا کمیت وکیفیت محصولات زراعی را تحت تاثیر قرار داد. و لذا یکی از عوامل مطرح در بازده اقتصادی زراعت و دسترسی به نیازهای غذایی جامعه است ( امینی نیا ).

از آنجا که کره زمین تشکیل شده از انواع آب وهوا می باشد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و این آب وهواها را می توان به آب و هواهای اصلی وزیرمجموعه اصلی تقسیم بندی کرد باعث بوجود آمدن انواع محصولات با کیفیت و کمیت های گوناگون شده است.

هر چند تاثیرهای آب و هوایی در سایر زمینه­ها، مثلا پزشکی نیز بسیار مهم است. جنبه های جغرافیایی بررسی های اقلیمی کاربرد متداولتری پیدا کرده و توسعه در اقلیم شناسی کاربردی زمینه های اساسا جغرافیایی دارد.

برای مثال، برنامه ریزیهای کشاورزی مربوط به مسائل کاشت، داشت، برداشت، آفات و ... بدون شناخت تاثیر و کنترل ماهیت اقلیم وعناصر اتمسفری، توفیق چندانی نخواهد داشت (کاویانی وعلیجانی، 1382).

جغرافیای کشاورزی (Agricultural Geography) شاخه ای از جغرافیای کاربردی است که هدف اصلی آن بررسی جغرافیایی در ارتباط با تفاوتهای ناحیه ای و نوسانات مکانی تشکلهای کشاورزی و تبعات مربوط به آنها و همچنین کمک به توصیف کلی وچگونگی توزیع ناحیه ای می باشد.

در جغرافیای کشاورزی، تاکید اساسی بر رابطه تغییرات ناحیه­ای در کشاورزی می باشد و به شکل های مختلف آن را تعریف نموده­اند، مثلا هیلمن (1911,Hillman) آن را مطالعه­ی مقایسه­ای کشاورزی کشورها و قاره ها.

برنهارد   (1915, Bernhard)مشخص کننده تفاوت های مکانی کشاورزی و عوامل موثر در آن.

و آندره (1981, Andreae) علمی که تغییرات کشاورزی سطح کره زمین را همراه با تمامی روابط طبیعی، اقتصادی و اجتماعی هر ناحیه مطرح می کند، تعریف می نمایند.

در حقیقت شناخت و توسعه‌ی کشاورزی بدون شناخت اقلیمی را حتی در ذهن نیز قابل تصور نیست و اگر ما بخواهیم بهترین راندمان را در تولید و برداشت محصولات کشاورزی را داشته باشیم باید هر آب و هوا را به ریز آب و هواهای دیگر تقسیم بندی نموده و بهترین محدوده ی دمایی کشت هر محصول را پس از تحقیقات لازم انتخاب نموده و سپس همان محصول خاص را مورد کشت قرار دهیم (سینگ و دیلون، 1379).

هر چند در امر کشاورزی یکی از فاکتورها وعوامل آب وهوا می باشد ولی مهمترین عامل می باشد مثلا در کشت گردو حتما آب وهوا معتدل متمایل به سرد باید باشد یا درکشت خرما باید دما در اغلب اوقات سال بالا باشد و درکشت برنج باید دما دارای شرایط خاص کشت این محصول باشد در کشت محصولات ابتدا به عامل آب و هوا توجه کرده و سپس خاک مناسب آن محصول و دیگر پارامترها مثل نوع بذر و نیروی انسانی و بازار مصرف وابزار آلات کشاورزی وغیره را مورد مطالعه قرار می دهند.

1-1- بیان مسئله

با توجه به دشت بودن باغملک و داشتن عمق مناسب خاک و بارش مناسب به نظر می آید که باغملک از شرایط مساعدی برای کشت وتوسعه باغ های انار برخوردار می باشد.

لذا در این تحقیق تلاش براین است که میزان رطوبت دما وبارش باغملک را نسبت به شرایط مطلوبی که درخت انار باید برخوردار باشد را مورد بررسی قرار دهیم تا شرایط مناسب را برای کشت انار دراین شهر آماده نماییم.

از آنجاییکه عناصر اقلیمی اساسا تاثیری منطقه ای بر روی زندگی گیاهی دارند. تفاوت های رفتارهای یک گیاه زراعی یا گروهی از گیاهان زراعی در برابر یک ناحیه وسیع، به شرایط خاک بستگی ندارد و عمدتا در ارتباط با تحولات اقلیمی در نظر گرفته می شود (سینگ ودیلون، 1379).

کشاورزی مهمترین فعالیت اقتصادی پایه ای است که در جهان انجام می گیرد و بیشترین وابستگی را به شرایط جوی دارا می باشد (خورشید دوست، 1384).

در برنامه­ریزی­های کشاورزی اطلاع دقیق از درجه حرارت، میزان بارندگی، میزان آب های زیرزمینی، رطوبت هوا و نحوه­ی توزیع آن، اهمیت ویژه ای در تعیین نوع محصولات کشاورزی بر مبنای دوره رشد گیاه دارد.

کشت انواع محصولات کشاورزی بدون مطالعه دقیق آب و هوای یک منطقه غیرعلمی و غیر اصولی خواهد بود (زاهدی، 1369).

با توجه به اینکه میوه ی انار یکی از اولین میوه هایی است که بشر مورد استفاده قرار داده است. انار دارای سابقه کشت طولانی است. براساس شواهد تاریخی موجود سابقه‌ی کشت آن به 2500 سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد.

موطن اصلی آن خاور نزدیک بویژه ایران معرفی شده است. درحال حاضر مناطق کشت این میوه محدود می باشد.

در آسیا ایران، افغانستان، ازبکستان در اروپا، اسپانیا و در آفریقا در کناره های شمالی آن (سواحل جنوبی مدیترانه) مورد کشت و کار قرار دارد و در بقیه نقاط دنیا در صورت کشت مساحت زیر کشت آن محدود و ناچیز است.

نوع ترش مزه انار به صورت وحشی در جنگل های شمالی ایران به صورت خودرو دیده می شود.

در این تحقیق سعی شده است یکی از عوامل مهم و تعیین کننده در تولید انار شرایط مساعد اقلیمی و تاثیر آن مدنظر قرار گیرد.

با توجه به پراکندگی کشت این میوه در کشور ما منطقه باغ ملک مورد تحقیق قرار می گیرد. البته بررسی سایر عناصر اقلیمی نیاز به داده های آماری وسیع و دقیق دارد و در این تحقیق سعی شود پارامترهای اقلیمی دما و بارش و رطوبت مورد بررسی قرار گیرد.

 

1-2-ضرورت تحقیق

مهمترین ضرورت تحقیق در رابطه با انار در باغ ملک مشخص نمودن توان ها و محدودیت ها باغملک در کشت انار و معرفی باغملک به عنوان یک شهر انار خیز می باشد.

با وجود دستیابی انسان به تکنولوژی های فوق العاده پیشرفته هنوز هم برنامه ریزی های آمایش سرزمین، در تمامی زمینه ها از جمله کشاورزی، به شدت متاثر از عوامل اقلیمی هستند (مسپبی، 1374).

همچنین، اقلیم و پارامترهای مربوط به آن از جمله بارش، دما، رطوبت و یخبندان و تغییرات احتمالی این عناصر در طول دوره زمانی، نقش بسزایی در محیط زندگی انسان و گیاه دارد.

اثرات غیرمستقیم زمین بر کشاورزی از طریق تغییر دادن اقلیم وتغییر ثانویه وضعیت خاک و الگوی فرسایش آشکار می شود ( سینگ و دیلون، 1379).

ویژگی­های آب وهوایی تعیین کننده نوع محصولاتی هستند که در یک منطقه قابل کشت وتوسعه می باشند.

مقدار نور، گرما، بارندگی و نحوه‌ی بروز آنها، عوامل اصلی تعیین کنندگی هستند (فرجی، 1374).

به نظر می رسد با توجه به وضعیت پراکندگی باغات انار در منطقه مورد مطالعه، نیاز مبرم به تعیین مکان‌های مناسب جهت احداث باغات جدید در حد امکان بهینه سازی محل های کاشت باغات قدیمی لازم وضروری می باشد.

ضرورت تحقیق حاضر نیز ناشی از این امر بوده و لازم است پهنه­بندی مناسب در خصوص پرورش درختان میوه خصوصا در منطقه باغ ملک از نظر بازده اقتصادی شیوع آفات راههای دسترسی به بازار و ... صورت گیرد.

1-3- در این تحقیق به سوالهای ذیل خواهیم پرداخت

بهترین دما و رطوبت برای کشت انار چیست؟

چه رابطه‎ای بین دما و رطوبت و تولید انار در شهر باغملک وجود دارد؟

آیا از نظر اقلیمی محصول مناسبی برای کشت در باغملک می‎باشد؟

1-4-اهداف تحقیق

1. مطالعه شرایط کشت انار

2. بررسی میزان انطباق شرایط اقلیمی باغملک برای کشت انار

3. استفاده بهتر از دشت‎های حاصل‌خیز باغملک در جهت و در چارچوب آمایش سرزمین

4. انتخاب گونه‎های سازگار انار و منطبق با شرایط اقلیمی باغملک

1-5- فرضیه‌های تحقیق

1. به نظر می‎رسد بین شرایط دمایی و کشت محصول انار در شهر باغملک رابطه مستقیم وجود دارد.

2. شرایط رطوبتی برای تولید انار در باغملک مناسب می‎باشد.

3. میزان بارش باغملک پاسخگوی نیاز آبی درختان انار در طول سال می‎باشد (البته با استفاده از روش‌های آبیاری)

1-6- پیشینه تحقیق

در رابطه با رابطه عناصر اقلیمی و تولید انار در باغملک کسی قبلاً پژوهشی نداشته است اما در دیگر نقاط در این زمینه پژوهش‌های صورت گرفته که به مورادی اشاره می‎شود.

در رابطه با دمای مورد نیاز برای زمستان درختان انار (westwood) می‎نویسد که زمستان می‎بایست به اندازه‎ی کافی سرد با شد تا سرمای کافی استراحت زمستانه را تأمین کند و درجه حرارت زمستانه نباید به حدی باشد که درختان از بین بروند.

تعداد روزهای یخبندان بایستی بقدر کافی طولانی باشد تا محصول را به مرحله‎ی بلوغ برساند یا در جای دیگر در رابطه با دمای مورد نیاز درختان انار می‎نویسد درجه‎ی حرارت و نور و طول فصل رویشی برای گونه مورد نظر انار می‎بایست کافی باشد تا میوه با کیفیت خوب تولید گردد (westwood).

در جای دیگر آمده که مقاومت به سرما یعنی پایین‎ترین درجه حرارت محیطی قابل تحمل برای انار 10- درجه سانتیگراد و تنها برای حداکثر 48 ساعت می‎باشد و اگر چنانچه این سرما برای مدت بیشتری ادامه یابد قسمت هوایی درخت بدلیل یخ‎زدگی مایع موجود در سلول‎های گیاه از بین خواهد رفت، دمای مناسب رشد درختان  انار تا 35 درجه سانتیگراد می‎باشد (م-شاکری؛ اصول فنی مدیریت باغ انار).

درباره‎ی نقش رطوبت آمده است به تجربه دیده شده خشک‌سالی و کمبود آب در دوره پس از باروری گلها منجر به ریزش و  آفتاب‌سوختگی محصول و تنها درخت گردید (م-شاکری؛ اصول فنی مدیریت باغ انار).

باید توجه داشت که دمای 40 درجه به بالا که مدت  مدیدی استمرار داشته باشد برای درختان انار مناسب نمی‎باشد (م-شاکری).

درخت انار  درخت کوچکی است که ارتفاع آن حداکثر 6 متر می‎رسد و در مناطق نیمه‌گرمسیری می‎روید به جز مناطقی که با زمستان سرد و طولانی، این درخت قابلیت سازگاری با آب‌و هوای مختلف که دارای بهار آفتابی و تابستانی گرم باشند را دارا می‎باشد.

این درخت نسبت به سرما شدیداً حساس بوده و در دمای کمتر از 12- درجه سانتیگراد که بیش از دو روز استمرار یابد قسمت‌های هوایی آن از بین رفته و در شرایط دمایی سردتر حتی ریشه درخت نیز آسیب دیده و از بین خواهد رفت (admin1391).

هر اندازه شناخت ما درباره‎ی آب و هوای منطقه‎ایی خاص بیشتر باشد و اطلاعات بیشتری در رابطه با پارامترهای اقلیمی منطقه بدست آوریم و هر اندازه واکنشهای فیزیولوژیکی گیاهان به محیط آب وهوایی خود بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد، این دو مورد بهتر می‎توانند به هم ارتباط داده شوند (شهلا).

مطالعات اخیر در مورد اینکه چگونه یخبندان گیاهان را از بین می‎برد و چگونه سرمای زمستان گیاهان در حال رکود را تحت تأثیر قرار می‎دهد اطلاعات بهتری را به ما داده است. چناچه گیاهی سازگاری کامل با شرایط آب و هوایی مکان مورد کشت نداشته باشد نباید در آن مکان کشت گردد.

درختان زیادی در مناطق مختلف کره‎ی زمین کشت می‎شوند که بومی آن‌جا نمی‎باشند ولی چون در مکانی کشت می‎شوند که شرایط دمایی و آب و هوایی آن درختان را دارا می‎باشد، سازگار بوده و محصول مناسبی از آنها برداشت می‎شود.

لذا درک روابط بین آب و هوا و طرز عمل گیاه برای تطبیق صحیح آنها ضروری می‎باشد.

 

1-7-روش تحقیق

در تحقیق حاضر، ابتدا آمار و داده‌های مورد نیاز از منابع معتبر اخذ گردیده، سپس کلیه محاسبات آماری رگرسیون مورد نیاز به کمک نرم افزار spss و Excel  ترسیم گردیدند.

و استفاده از منابع کتابخانه ای و نیز روش میدانی می باشد.

برای ترسیم گلباد نیز از نرم افزار WRPLotاستفاده شده با بررسی مقادیر محاسباتی ونمودارهای ترسیم شده رابطه میزان تولید انار با پارامترهای دما و رطوبت و میزان بارندگی مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین از طریق تحلیل همبستگی و رگرسیون خطی و چند متغیره رابطه بین پارامترهای اقلیمی و میزان تولید انار مشخص گردیده.

 



نوع فایل : word
اندازه فایل : 169
قیمت : 27000
خرید