کامل ترین منبع دانلود مقاله و تحقیق
بخشی از پروپوزال :
سرعت فزاينده تغييرات فن آورانه، از يک سو، و تغيير ماهيت تقاضاي مشتريان و تشديد رقابت بين سازمان ها، از سوي ديگر، باعث شده است که سازمان ها به شدت به دنبال کسب مزيت هاي رقابتي جديد براي برتري بر رقبا و تامين بهتر نياز مشتريان باشند. در اين موضوع، به نظر مي رسد که حرکت به سوي ايجاد سازمان هايي که از سرعت و انعطاف پذيري بالايي در پاسخ محيط متغير، ناپايدار و پيش بيني ناپذير برخوردارند راه حلي جديد و حياتي است. حصول چنين اهدافي در سايه مفهوم جديدي به نام «چابکي سازماني» به دست مي آيد.چابکی تأثیر غیرقابل انکاری درموفقیت سازمانها دربازارهای متغیر کنونی ایفا میکند. از سوی دیگر امروزه فناوریاطلاعات یک عامل تسهیلکننده اصلی در فعالیتهای کسب و کار سازمانها است و تقریباً بیش از نیمی از سرمایههای سازمانهای امروزی مبتنی بر فناوریاطلاعات است. از این رو به کارگیری فناوریاطلاعات، یک مزیت سازمانی است که موفقیت سازمان تا حد بسیار زیادی به استفاده بهینه از آن بستگی دارد. ارزیابی و تاثیرکاربرد فناوریاطلاعات و رابطه آن با چابکی سازمان و تعیین سطح چابکی سازمان با توجه به این تأثیر، سازمانها را به شناخت راه حلهايی برای بیشینه کردن سود سرمایهگذاریهایشان و بهرهبرداری بیشتر از فناوریاطلاعات جهت رسیدن و یا بهبود چابکی و کسب مزیت رقابتی قادر خواهد ساخت.بررسی پیشینه پژوهش نشان داده که تحقیقات اندکی تأثیر فناوریاطلاعات در چابکی سازمان را بررسی کردهاند، نتایج این پژوهشها نشان میدهند که کاربرد فناوریاطلاعات به صورت مثبتی با چابکی سازمان ارتباط دارد (سافورد و همکاران، 2008). سافورد بیان میدارد که چابکی سازمان از طریق یکپارچگی فناوریاطلاعات و انعطافپذیری میسر میشود (سافورد، 2008) و پذیرش فناوریاطلاعات توسط کارکنان یک سازمان بیشترین تأثیر را بر چابکی سازمان دارد (زین،2005). فناورياطلاعات بهبود بخش فعالیتهای سازمان در حوزههای مختلف بوده و تأثیر آن در مبحث چابکی به سه گروه، افزایش سرعت فعالیتها، ارائه فرآیندهای تصمیمگیری خودکار و هوشمند، اجرای عملیات توزیع با همکاری میباشد (کورنونادو[1] و همکاران، 2002).
با توجه به تحقیقات انجام شده تاکنون روش مدون و شناخته شدهای جهت تعیین میزان تأثیر فناوریاطلاعات بر سطح چابکی سازمانها ارائه نگردیده است. برای نمونه ممکن است سازمانی با استفاده از فناوریاطلاعات توانایی تطبیق با تغییرات محیط کسب و کار را داشته باشد اما به دلیل اینکه هزینههای نجومی را متحمل میشود، چابک نباشد. بنابراین کاربرد فناوریاطلاعات در سازمانی منجر به چابکی میگردد که در پاسخگویی به تغییرات نه تنها کار آمد باشد بلکه مقرون به صرفه بوده تا بتواند سهم بیشتری از بازار را بدست آورد (کن گولی، 2009).
در این تحقیق هدف بررسی تاثیر میزان کاربرد فناوریاطلاعات در سازمان بر چابکی سازمان میباشد. اندازهگیری سطح چابکی سازمان به جهت چند بعدی بودن و نبود معیاری معین برای اندازه گیری عوامل مرتبط با چابکی، مشکل تلقی میشود. برای حل این مسئله، ابتدا قابلیتهای چابکی یا همان زیر شاخصهایی که در چابکی سازمان موثر میباشند، با استفاده از مدل شریف و یانگ تعیین شده سپس میزان تأثیر فناوریاطلاعات بر هر یک از این پارامترها ارزیابی گردیده و در آخر سطح چابکی سازمان با توجه به این تأثیر تعیین میگردد.
د - اهمیت و ضرورت انجام تحقيق (شامل اختلاف نظرها و خلاءهاي تحقيقاتي موجود، ميزان نياز به موضوع، فوايد احتمالي نظري و عملي آن و همچنين مواد، روش و يا فرآيند تحقيقي احتمالاً جديدي كه در اين تحقيق مورد استفاده قرار ميگيرد:
همزمان با شروع قرن 21 دستیابی به موفقیت و بقا سازمان مشکلتر میشود و این واقعیت ناشی از ظهور عصر تجاری جدیدی است كه تغییر، یكی از خصوصیات اصلی آن به شمار میرود. در این دوره، تكنولوژی، شرایط بازار و خواستههای مشتری با سرعت و در جهتهای مختلف تغییر پیداکرده که این وضعیت موجب بازنگری اساسی در اولویتهای تجارت، دیدگاه استراتژیك، قابلیت بقا و روشهای آن شده است. در این عصر، قیمت رقابتی و كیفیت بالا ضروری هستند اما عامل تعیین كننده موفقیت تجاری نیستند و به جای آن سرعت رسیدن به بازار و پاسخ سریع و منعطف به مشتری به عنوان یك اصل اساسی مورد توجه قرارگرفتهاست. در جهان امروز بیشتر تاكید بر قابلیت سازگاری با تغییر در محیط تجاری است که لازمه واکنش و پاسخگویی به این عوامل تغییر و تحول، کسب چابکی است (خوش سیما، 1382). چابکی توانایی سازمان برای پاسخگویی به تغییر است تا فرصتهایی را که براساس این تغییر ایجاد میشود مورد بهره برداری قرار دهد (ملا حسینی، 1386).
سازمانها در مواجهه با تغییرات محیط (بازار، رقابت، نیازهای مشتری، فناوری و فاکتورهای اجتماعی) نیاز به ایجاد توانایی و قابلیتهای چابکی از طریق دخیل کردن این تغییرات در فعالیتهای درونی و برونی خود جهت ایجاد راهحل در کوتاهترین زمان ممکن میباشند (ملاحسینی و همکاران، 1386).
فناوریاطلاعات به عنوان یکی از کارآمدترین فناوریهای مطرح شده از مهمترین اهرمهای ایجاد قابلیتهای چابکی برای سازمانها به شمار میرود که بدون بهکارگیری آن چابک سازی سازمان میسر نخواهد بود. در یک بررسی صورت پذیرفته، کارکنان و متخصصان سازمانی، زمینههای تأثیرگذاری فناوریاطلاعات در جهت چابکی به شرح ذیل برشمردند:
بهبود محصول و خدمات از طریق ارائه خدمات پس از فروش یا تنوع محصول و یا تغییر کیفیت، ارتباط موثر با محیط داخل و خارج سازمان از طریق توانایی در کسب و توزیع و مدیریت مناسب دانش، تسهیل ارتباط با شرکای تجاری و مشتریان و تامین کنندگان، تسهیل ارتباطات در میان واحدهای درون سازمان،قابلیت توسعه منابع سازمانی از طریق پویایی در جذب و گزینش کارکنان مساعد، قابلیت توسعه سطح دانش نیروی سازمانی، توسعه کارایی و انگیزش نیروی انسانی، پاسخگویی سریع به تغییرات محیط و بازار از طریق بازاریابی فعال محصولات/خدمات جدید، کاهش زمان اعمال تغییرات در روشها و تجهیزات و ماشین آلات، کاهش هزینه اعمال تغییرات در روشها، تجهیزات و ماشین آلات (رجب زاده و همکاران، 1385).
سافورد بیان میدارد که چابکی سازمان از طریق یکپارچگی فناوریاطلاعات و انعطافپذیری میسر میشود فناوري اطلاعات از برنامههای به هنگام و ایجاد ارتباطات اطلاعاتی و کاهش هزینهها در سازمان پشتیبانی میکند. فناوري اطلاعات علاوه بر نفوذ مثبت بر کارکرد سازمان، بر پتانسیل کارکرد شرکت اثر گذار بوده و مکانیزمی را برای ذخیره، دسترسی و تقسیم کارآمد اطلاعات ارائه میدهد. کاربرد فناورياطلاعات در سازمان باعث بهرهبرداری سازمان از انعطاف پذیری زنجیرهارزش سازمان در نتیجه چابکی و در آخر افزایش مزیت رقابتی سازمان میگردد. اینترنت و شبکههای ارتباطی در سازمانهای مجازی زیر ساختهای منعطفی جهت ارتباطات داخلی و خارجی سازمان به صورت شخصی، گروهی، سازمانی ایجاد مینماید که این ارتباطات سازمان را در جهت غنیسازی مشتری و آگاهی از نیازها و درخواستهای مشتری و در نهایت چابک سازی، پشتیبانی مینماید (مک گاهای[2]، 1999).
اساس و بنیان سازمان چابک در یکپارچگی سیستم اطلاعاتی، تکنولوژی، افراد، فرایندهای تجاری و تجهیزات در سازمان هارمونیک برای پاسخگویی سریع به اتفاقات و تغییرات محیط است. چابکی از سازمان میخواهد تا با ادغام فناوري و کارکنان با زیر بنای ارتباطی عجله و شتاب کند تا به نیازهای متغیر مشتریان در محیط بازاری که دارای تغییرات مدام و پیش بینی نشده است واکنش نشان دهد. (کورنونادو[3] و همکاران، 2002).
به عبارت دیگر تغییرات محیطهای کسب و کار امروز که ناشی از تغییرات نیازهای مشتریان میباشد، منجر به عدم قطعیت در پارامترهای تصمیم گیری میشود و سازمانهای که در زمینه سرعت، انعطافپذیری بیشتر و پاسخگویی سرمایهگذاری میکنند به احتمال قوی بیشتر به اهداف خود خواهند رسید. ضرورت انجام این تحقیق برای پاسخ به این سؤال است که آیا کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان، موجب بهبود چابکی در سازمان میگردد؟ و آیا سازمان با سرمایهگذاری در بخش فناوری اطلاعات علاوه بر توانایی پاسخگویی به تغییرات (پیشبینی شده یا غیر منتظره) به صورتی مناسب و در زمان مناسب، قادر به بهره برداری از این تغییرات و تبدیل نمودن آنها به فرصت میباشد؟
فناوریاطلاعات به عنوان یک عنصر ضروری در کشورهای در حال توسعه مانند ایران برای حمایت از نیاز به اطلاعات واقعی، منظم در تجارت و صنعت پدیدار شده و به عنوان ابزاری برای ایجاد ارزش در فعالیتهای تجاری نقشهای مهـمی را به عهــده گرفته اسـت (زارعی، 1384). فناوریاطلاعات نقــش اساسی را در توسعه چابکـی بازی میکند که بدون آن دستیابی به سرعت و انعطافپذیری که از مفاهیم چابکی میباشد غیر ممکن خواهد بود (وایت و همکاران[4]، 2005).
مقاله و تحقیق دانشجویی - بانک پروژه | iNetDoc.IR
تحقیق آماده،ترجمه آماده،جزوه و پاورپوینت جزوه های مدیریت،